Evenimente educaţionale in Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei


Click AICI pentru a vizualiza activitatile educationale.Activitati educationale desfasurate de Administratia Parcului National Domogled-Valea Cernei in anul 20141. Activitati educationale întreprinse cu ocazia Lunii Plantarii Arborilor (15.03.2014 - 15.04.2014)


   În luna martie au avut loc doua actiuni educationale, respectiv prezentare tematica la Scoala gimnaziala nr.1 Cornereva si actiune de plantare în unitatea de productie Iardastita. La prezentarea tematica, privind evenimentul Luna Plantarii Arborilor, au participat elevi din clasele I-IV si clasele V-VII. Prezentarea a fost urmata de jocuri interactive cu scopul de a facilita retinerea informatiilor din cadrul prezentarii.

   Actiunea de plantare a fost organizata în colaborare cu Ocolul Silvic Baile-Herculane, la aceasta participând elevi din clasa a V-a din cadrul Liceului Hercules din Baile-Herculane. Elevii au avut ocazia sa afle cum se realizeaza reîmpadurirea într-o unitate de productie si sa afle noutati despre speciile care urmau sa fie plantate (brad, fag, paltin de munte). Activitatea practica a constat din amenajarea unei vetre si plantarea propriuzisa a puietului.

   La invitatia Scolii Gimnaziale Domasnea cu clasele I-VIII, cu ocazia activitatii Scoala altfel si Luna Plantarii Arborilor, s-au realizat prezentari tematica la clasele I-VIII. La clasele I-IV, elevii au putut afla informatii despre flora si fauna parcului national, iar elevii din clasele I-VIII despre ecosistemele de padure. Prezentarile au fost urmate de jocuri interactive la clasele I-IV, iar la clasele V-VIII de completarea unor fise în relatie cu cele prezentate.


Pregatire vatra pentru puiet Micii plantatori Invatam sa pegatim vatra de plantare Joc de cunoastere valori naturale din Parcul National Explicatii metode de plantare Poza de grup Luna plantarii arborilor Bucurosi pentru puietii plantati Demonstratie de plantare a unui puiet Ne pregatim pentru jocul de cunoastere a florei si faunei Parcului National Prezentare despre padure Prezentare urmarita cu atentie Ce este padurea? Completare fisa cu intrebari Ne gandim si raspundem la intrebarile din fisa Aflam si raspunsurile la intrebari Prezentare la clasele I-IV din Domasnea Urmarim cu atentie prezentarea Raspundem la intrebari Si am inceput jocul de cunoastere a florei si faunei Prezentare despre padure la clasele V-VIII din Cornereva
2. Activitati educationale întreprinse cu ocazia Zilei Europene a Parcurilor Nationale si Naturale (24 mai)


   Cu ocazia Zilei Europene a Parcurilor Nationale si Naturale s-a organizat o actiune cu tema "Drumul elevilor spre Parcul National Domogled-Valea Cernei". Activitatea organizata, a constat din înregistrarea de catre elevi a unui traseu turistic pe GPS, iar ulterior s-a pregatit o harta care a fost înmânata elevilor clasei a IX-a de la Liceul Hercules din Baile Herculane.


Foisorul verde din rezervatia Coronini - Bedina Odihna la Foisorul verde Punctul final al traseului propus Pornire in traseu Primul punct inregistrat cu GPS-ul Continuare traseu Alt punct inregistrat cu GPS-ul Inregistram pe Platoul Coronini Invatam sa inregistram corect Parcurgem traseul turistic propus
3. Activitati educationale întreprinse cu ocazia Festivalului Pinul Negru de Banat (31 mai)


   S-au invitat sa participe la concursul - expozitie, cu tema Pinului negru de Banat, unitatile scolare de pe raza parcului national. În data de 31 mai a avut loc a X-a editie a Festivalului "Pinul negru de Banat", în cadrul caruia s-a desfasurat concursul de creatie mai sus mentionat. În cadrul concursului au fost mai multe sectiuni si anume: desen-pictura, poezie-eseuri si cântece. Lucrarile primite au fost jurizate si s-au acordat premii constând din diplome, carti, si dulciuri.


Premiere concurs expozitie Inmanare diplome Spectacol comunitati Expozitie desen, poezie si desen/pictura Expozitie desen, poezie si desen/pictura Expozitie desen, poezie si desen/pictura Evaluare lucrari de catre elevi :) Evaluare lucrari de catre elevi :) Fete cochete in port popular Admiram lucrarile Parada comunitatilor Parada comunitatilor Parada comunitatilor Parada comunitatilor Premiere concurs expozitie
4. Activitati educationale întreprinse cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului (05 iunie)


   Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului - 5 iunie - s-a organizat o deplasare în teren în cadrul concursului regional "Protectia Ecosistemelor în Banatul Montan", pe traseul turistic Baile-Herculane - Foisorul Verde - Platoul Coronini - Baile-Herculane. Aceasta activitate a fost etapa practica a concursului, unde s-a prezentat parcul national, iar elevii au trebuit sa retina cele prezentate pentru etapa a doua a concursului. Au participat elevi din Baile-Herculane, Cornereva, Resita, Calan si Constanta.


Prezentare despre Parcul National Domogled-Valea Cernei - 5 iunie 2014 Prezentare despre flora si fauna Parcului National - 5 iunie 2014 Joc de socializare - 5 iunie 2014 Joc de socializare - 5 iunie 2014 Pe platoul Coronini - 5 iunie 2014 Parcurgere traseu turistic - 5 iunie 2014 Scurta prezantare despre Parcul National - 5 iunie 2014 Parcurgere traseu - 5 iunie 2014 Intrebari si raspunsuri - 5 iunie 2014 Informatii despre flora si fauna Parcului National - 5 iunie 2014 Informatii despre flora si fauna Parcului National - 5 iunie 2014